Skrotat runt utanför min ateljé...

postad av Monica Stengraff


Vissa dagar tar det lite längre tid innan jag kommer riktigt igång. Som igår när jag passade på att ta en kopp kaffe på bryggan kikandes ut över vattnet för att försöka plocka fram känslan från förra sommaren när vi åt kräftor på bryggan. Den känslan lyckades jag få fram i mina plåtningar som jag sedan gjorde. Att styla fram en känsla och känna att den är där när jag tittar genom min kameralins, det är lycka!!! Tur att mina jordgubbar från Spanien känns hur svenska som helst i min midsommardukning...

De här mättar bra...

postad av Monica Stengraff

... en måndagsmorgon. Nybakat bröd på en alldeles vanlig måndagsmorgon är ganska vanligt i min familj.
Brödet jäser färdigt i kylen över natten och tas ut samtidigt som jag sätter på ugnen. Smidigt och gott, givetvis bakat på surdeg. Jag har alltid numera surdeg i frysen, så låter jag den bara tina till det är dags att sätta nästa deg...Ett tips från en surdegsbagare i Göteborg...! Oh vad jag gillar dessa muggar. I morgon kommer jag att använda dem i ett sommarreportage med egentilverkad vaniljglass med olika kakchrunsh, mums! De finns att köpa min affär och är sjukt snygga...

Våren är här...

postad av Monica Stengraff
Vilka ljuvliga dagar vi har... värme och sol;) Detta ger mig massor med energi, så skaparlusten är i full blom. Det blir nog en liten sväng till mina kära målarpenslar efter jobbet. Nya färgglada armband med text designad av mig finns nu i affären, i dag har jag öppet 10-14. Hoppas vi ses!

Påsken...

postad av Monica Stengraff

...är inte så långt bort. Gult är en härlig färgklick som är inne bland inredare just nu. Gult är en given färg till påsk... Äntligen känns det som våren är på gång, solen lyser med varma vindar och tussilagon ploppar upp lite här och där... I morgon plåtas de sista bilderna för ett matreportage, då med efterrätter som chokladtryffel, marsipanbakelse samt en crunchy efterrätt med lemoncurd. Mums!

Kärlek ...

postad av Monica Stengraff

...är att få vara i min ateljé och måla, så veckan kunde inte börja bättre.
Jag har målat klart en tavla till ett brudpar, vilken lycka!
Har även plåtat surdegsbröd, och provsmakat :) Alltid lika roligt när jag plåtar med modell... Tavlan ovan är såld, gillade den verkligen ...


Ett sista jobb...

postad av Monica Stengraff


... innan jag tar helg. Plåtat och stylat bilder för ett matreportage. Känns härligt att kunna avsluta arbetsveckan med det jag gillar så mycket och som även är mitt jobb ;) Plåta och äta bakverk, och en sväng till min ateljé. En blomma som jag använde till styling heter Mor och barn, vilket gulligt namn på en blomma. Bild på denna blomma kommer vid ett senare tillfälle. Affären är öppen i morgon 10-14, hoppas vi ses... pst! Tavlan på bilden ovan är givetvis målat av mig. Målar en del hästmotiv just nu för att komma över hästrädslan:)


Som en bakelse...

postad av Monica Stengraff
... som inte kan ätas. Nu är leveransen med Line of Oslo´s superfina Missoni-inspirerade poncho på plats i affären. Som jag har väntat...Piggar upp vilken trött vårgarderob som helst. Så vänta inte för länge om du är sugen på en...

En ny härlig...

postad av Monica Stengraff

...vecka, och vilket väder. Så enkelt allt känns när solen lyser och jag känner värmen i kinderna genom fönstret, underbart! Börjar måndagen med en lång frukost med min egenkomponerade müsli med blåbärsyoghurt som jag toppar med färska bär. Mums...Mitt italienska favoritporslin i turkos känns vårigt och jag gillar ju som sagt färg...Skålarna m.m finns i min affär och i en mängd olika färger. Dagens arbetsuppgifter är en text till ett matreportage samt inköp av höstens varor från en leverantör, dax att börja jobba:)


Njuter av grönt...

postad av Monica Stengraff

...varje dag hela året. Örtkryddor sprider en underbar aromatisk doft i köket och är dekorativt.
Hemma hos mig finns alltid grönt nära till hands när jag matstylar och plåtar mat. Den här veckan bara försvann,
med flera nya roliga matprojekt. Me like:)



Nytt i köket ...

postad av Monica Stengraff

Oops vad dagarna går och leveranserna avlöser varandra... På hyllan i sommarhusets gäststuga fick dessa snygga plåtburkar flytta in. Gillar att ha olika färger, var färg får sin sak, så var inte rädd för att blanda!
Nu finns de åter i lager, färger som på bilden. Me like;)


Förälskelse...

postad av Monica Stengraff

...på avstånd, det känns så bra och jag längtar dit nästan hela tiden, tanken på sommarhuset gör mig glad.
Visst är det mycket att göra på landet men jag gillar att ha många projekt på gång...Olika tillbyggnader och förändringar har gjorts under åren och i år vill jag ägna mer tid åt köksträdgården. Att kunna plocka sin egenodlade sallad, lök, kryddor mm men först ut är rabarbern som kommer att bli använd i allt från muffins till sylt... Den charmiga skålen med fjärilar på bilden finns att köpa i min affär, perfekt som salladsskål...Me like;)


En av vårens och...

postad av Monica Stengraff

...sommarens favoritklänningar finns nu äntligen i min affär. Den här vita klänningen fick följa med mig hem:-)
Finns även i sandfärg samt en fin gråblå. Affären är öppen som vanligt i morgon lördag, hoppas vi ses.


Bröd av surdeg...

postad av Monica Stengraff



... blir det till söndagens utflykt kanske med ägg som pålägg. Veckan avslutas med att baka och plåta matbröd till helgens långfrukost, även det bakat med surdeg. Kommer att prova en färdig rågsurdeg från Kronjäst...smidigt om man inte har sin egen surdeg hemma vilket kräver lite mer framförhållning och tid.


RSS 2.0