Rött till jul...javisst!

postad av Monica Stengraff
 
 
 

 
Äntligen vitt...härligt att det har börjat snöa. Perfekt att åka till Vadstenas julmarknad på slottet för att få lite julinspiration i höstmörkret. Här hemma är det julstämning på hög nivå:) Rekvisitanyheter i julens färger från Malin Westberg, I love. Bakformarna fylls idag med smarrig smet som provbakas inför nästa plåtning, formarna finns även i min affär...

Flitens lampa...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
Här hemma har flitens lampa lyst den senaste tiden... Jag ska försöka hålla ångan uppe, måste ju bli klar med alla projekt jag har tänkt genomföra innan julafton...och bara 1 månad kvar!  Va tiden går fort när man har roligt;)Matstyling och affären...

postad av Monica Stengraff
 
I morgon ska jag på ett roligt uppdrag. Det är matstyling som gäller denna tidiga lördagsmorgon ... Jag piffar inför plåtningen av ett härligt kök, hoppas familjen vaknar till doften av nygräddat bröd...Hela deras hus är underbart, stort och riktigt nice...ni ska få se bilder senare. Därefter blir det affären, öppnar så fort jag hinner efter tio:)

Prickat av...

postad av Monica Stengraff

Själv har jag precis prickat av nästan allt på dagens att göra lista, där det bland annat ingick att fixa rekvisita till morgondagens plåtning. På morgondagens körschema står det plåtning ute i friska luften med matstyling. Bör få ihop receptet på energibollarna med fikon och dadelsirap innan bonde söker fru...Full gas framåt:)

Rosa måndag...

postad av Monica Stengraff
 
 
Idag inspirerars jag av lite ny rekvisita till mitt arbetsbord, tillika köksbänken...Har fått hem mitt skärblock från Ugglan och Eggen i ek, kanonfint. Jag har döpt det till Mimmi, hon följer med på reportage redan i morgon. Gillar även min nya favotitmugg från Greengate i rosa...va jag gillar rosa just nu, och du det finns flera i min affär:)

Så var det fredag...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
Den här veckan har gått i en rasande fart, vilket jag tycker alla veckor gör nu för tiden...Nu ser jag framemot morgondagen, tomtemor och tomtefar med alla barnen har flyttat in i min affär...

Baka på en torsdagskväll...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
Har man en stund över på torsdagskvällen... varför inte sätta igång att baka? Bunkra upp inför helgen med gott fikabröd...typ skorpor. Ofta brukar det finnas många ursäkter eller andra “viktigare” saker att pyssla med, men det gäller liksom att få in det som en rutin i vardagen... Hembakat blir godare och är billigare och vi vet vad vi stoppar i oss:) Kakfatet på bilden ovan, finns nu i min affär i olika färger, gul som på bilden, kommer till påsk:)

Happy new week!

postad av Monica Stengraff
 
 
 
Måndag, nej tisdag och en ny vecka har börjat.
Känns helt underbart att vara på gång med nya roliga projekt...
Tillbringade ett par timmar i min atelje och målade klart en tavla.
Tavlan på bilden ovan är till salu, kommer inom kort i affären...

Shine like a star...

postad av Monica Stengraff


 
Åhh vad jag gillar stjärnor, stora som små. Underbara grejer från ett av mina favoritmärken finns nu i affären. Värm dig nu när kyliga dagar åter gör sig påminda med en varm och gosig halsduk eller sjal. Den piffar till vilken outfit som helst...Läckra armband i ormskinn med fina guldfärgade eller silverfärgade stjärnor står på min önskelista till tomten :)
 

Leverans från en ny leverantör...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
Kära nån vad tiden går fort...i morgon är det redan fredag :)
På lördag flyttar fin, fina randiga och färgglada kuddar in i affären...
Me like:)

Påskmat...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
Så många idéer... nu provlagas alla läckerheter av mat och bakverk inför plåtningen denna veckan. Det roligaste är den dagen då vi plåtar, då kan det hända många oplanerade saker. Sånt gillar jag, då gäller det att tänka nytt! Planeringen börjar oftast ett par veckor innan, och vi ligger alltid i fel säsong.... Jag brukar styla med både nytt och gammalt, men jag använder även en massa saker från mitt stora lager eller hämtar ifrån min affär. 
Ägg i många varianter blir det denna vecka:-)  Gult är kuuult...
 

Så snabbt...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
En vecka som gick så snabbt, och jag har hunnit med en massa måsten. Skönt! Äntligen kom en mycket efterlängtat leverans med härliga kuddar till affären, me like. Idag fredag har jag affären öppen mellan 13-17, ses vi?

RSS 2.0