Nu har jag ...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
 
…bläddrat lite lätt i Ernst senaste bok. En julklapp faktisk :) Älskar färgerna på omslaget, den får gärna ligga framme ett tag i köket. Glömmer lätt bort mina böcker. I dag har jag även packat upp en bok jag köpte till mig själv i julklapp, En smak av Norge heter boken, den hade jag redan glömt bort;)  Nu dax för en promenad på landet, får sällskap av den här bestämda lilla damen... 
 

En kopp te i ett nytt "krus"...

postad av Monica Stengraff
 
…njuter jag av denna fredag. Krus är mugg på norsk :) Denna vecka har jag provat en rad nya sorter, grönt som rött med och utan mjölk. Jag köper alltid te efter designen på förpackningen, sjukt men sant! Bäst i min test denna vecka heter Tusen och en natt, en exotiskt blanding smaksatt med passionsfrukt. Så gott!
Min fina mugg på bilden kommer från ett norskt företag som nu lanseras på den svenska marknaden, heja Norge!
 

Söta som socker...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
...är skålarna från Rice som finns i många härliga färger, några gula samt oranga har flyttat in i mitt kök ;) Två färger som ni kommer att se mycket av i inredning och mode under våren. Jag har ju hållit mig ifrån sötsaker och godis ett tag nu och peppar, peppar det går faktiskt jättebra. Var inne på Ica Maxi och där fanns min stora svaghet, S E M L O R! Gah, vad nära det var att jag köpte med mig en kartong, men duktig som jag är (måste berömma mig själv lite grann) så ställde jag snällt tillbaka semlorna och gick och köpte färsk jäst istället. Så mycket godare att baka sina egna semlor som blir morgondagens att göra :)

 

Flytt-in-ut...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
...rensning pågår, för att göra plats åt fina nyheter ...Men jag har även sorterat ur mitt eget linneskåp alldeles nyligen, eller min syster och mamma. Tänk att jag sparar och dom slänger, samma släkt men så olika...Då fick mina fina klänningarna mm åka ut. Hmm, inte så konstigt, jag har storlek small nu och inte LARGE som tidigare...Vill aldrig bli så STOR igen. Efter mycket motvilligt kompromissande åkte även andra hyllvärmare ut och iväg till Oslo tillsammans med dem. Att få umgås så här mycket med mina närmaste, åtminstone en gång per år, på hemmaplan, känns lyxigt, tack!!!  God fortsättning på det nya året, själv fyller jag just nu ett blankt papper med to do:s för 2014 !!

 

RSS 2.0