Måndag...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
..och ny vecka :) dammar av lite stylingprodukter och fortsätta jobba på min att göra lista.
skön måndag....

 

Ett nytt reportage...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
 
 
...från ett fint hem i Vadstena med en supermysig familj finns nu ute i butik. Alltid lika kul att se våra reportage i tryck. Den här gången är det Drömhem & Trädgård som fastnade för mitt och Ciccis jobb. Har även packat upp nya varor till affären idag, pälsvästar. Må ses och provas... Pälsväst ett perfekt plagg för att pigga upp en outfit. Västen ovan är rak och kort i modellen och har stickad rygg. Passar lika bra utomhus över en jacka som inne över en tröja. Me like:)
 
Ha en skön helg!

 
Happy me....

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
Så har vi sålt in ett inredningsreportage till ytterligare en av mina favorittidningar. Fasiken va kul...
Dagens matreportage flöt på så himla bra, allt var typ klart när bästa fotografen Cicci kom. Fina modeller, härliga färger och snygga bakverk :)
Vissa dagar bara älskar jag mitt jobb...nu dax att ta tag i disken, inte lika kul men ingår i jobbet.
 
 

Solen skiner...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
Ute skiner solen och själv sitter jag inne vid datorn och knappar in ett litet inlägg. Bredvid ligger en lång kom-ihåg-lista att pricka av... Mail, recepttexter och kontaktkartor ska iväg... 
Senare i dag ska jag gå ut och skörda i min trädgård.  Tänk att det kan kännas så underbart härligt med jord under naglarna för en "jente"uppvuxen i en storstad med asfalt och grus...
PS! Dessa färgglada burkar finns åter i min affär, me like:)
 

Ny vecka...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...och åter måndag, hur fort går inte dagarna....Kanske ännu snabbare med mina nya läckra kängor på fötterna :) (som finns i min lilla affär) Ja, här känns det minsann som att vädergudarna kan läsa min tankar. En strålande måndag passar mig bra, plockar in äpplen, saftar och syltar inför veckans plåtning. Rekvisita, plats och modeller är bokade, vill därför att finvädret håller i sig ytterligare några dagar...Där emellan fixas receptmanus som ska iväg till sålda reportage medans jag fikar med en av mina favoritskorpor just nu...
 

Trist...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...när det regnar ute hela dagen, utomhusaktiviteter var planerat...blev inget med det:(
passade på att vara några timmar i min ateljé och måla på några nya tavlor...

 
 
 
 

Maison Belle...

postad av Monica Stengraff

 
...i mitt kök sedan länge...Nu finns äntligen Isabella Smiths härliga produkter i min affär.
Jag fick en längre pratstund med Isabella på en stor inredningsmässa utomlands, vilken underbar kvinna :) och nu har jag testat igenom hela serien med stor förtjusning.
 

Kryddor...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
..har jag i min lilla köksträdgård på landet. En doftande dröm med fantastiska smaker och en skönhet för ögat. Mina växter växer fortfarande så det knakar och min pepparmynta som går i lilatoner blommar så fint just nu. 
Provbakade även några småkakor till kvällen, goda:)
 

Härliga dagar...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
September fortsätter att visa sig från sin allra vackraste sida. Hoppas det håller i sig då vi har utomhusplåtning i morgon. Färdigkreerade recept, texter färdigskrivna och bildtexter till ett sålt reportage är klart. Skönt! 
Jag ska snart ta korgen under armen igen och plocka upp mera äpplen. Mycket fallfrukt är det:) Sen blir det till att göra några flera äppelmuffins, dottern kommer hem från Leksand i morgon och det måste firas:).
 

En dag på jobbet...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
Till eftermiddagsfikat blev det en sedvanlig kopp kaffe med mjölk:) och nya nummret av Elle mat och vin - där vårt reportage är med (löp och köp om du är nyfiken och vill baka gott;)! Kommer så väl ihåg plåtningen, vi jobbade i ett rykande tempo för att hinna klart innan regn och hagel stod i backen...Kul dag på jobbet var det:) Nu åter tillbaka till mina havtornsrecept:)
 

Nu är hösten här...

postad av Monica Stengraff
Vackert men lite småkyligt i morse på min promenad, ett par rådjur var även vakna, så söta:)Provbakade några nya muffins för ett reportage, med kanelkryddad havtornsmarmelad. Har även tagit emot ny leverans av supersnygga kläder från en ny leverantör, bilder kommer på bloggen inom kort... På väg ut till landet var jag inom havtornsodling igen, så morgondagen är fullbokad!
Söndag...

postad av Monica Stengraff

 
 
 
 
 
...och jag njuter av att koka äppelmos, sylt och baka en kanelkaka med grovrivna äpplen på fallfrukt här på landet. Har även målat på några nya småtavlor som inom kort kommer in i affären. Happy dag:)
 
 

Fredagsfika...

postad av Monica Stengraff
...
..
 
 
 
 
 
...ute på bryggan. Undrar varje morgon när jag badar från bryggan om det är säsongens sista dopp...
men nej, idag var temperaturen 16,2 inte dåligt för en badkruka som mig:)
Provbakade en äppelkaka med rostade nötter, supergod!  Njuter en stor bit till kaffet sittandes på bryggan, allt måste kvalitetsäkras. 
Ha en skön fredag...
 
 
 

Jag...

postad av Monica Stengraff
 
 

 
 
 
...går hellre ut och påtar lite än sitter inne och tittar på tv, för vilka kvällar vi har!! Ofta fixar jag i köket på kvällarna men idag har jag ledigt. Min gubbe kokar kräftor till morgondagens reportage. Fiskade bara några meter från vår brygga, närfångade....me like:)
 

Happy monday!

postad av Monica Stengraff
...

 
 
 
...med alla färgglada varor i min affär. Plädar i flera färger och material, kuddar i härliga ränder och tofflor i mjukaste skinn i olika färger. Har även fått påfyllning av mina favoritkorgar i flera underbara färger:)
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag...

postad av Monica Stengraff
 
...och jag bjuder på en vacker favoritblomma för säsongen - dahlian. Tacksam skönhet som står så fint. Har du egna dahlior i trädgården så var inte rädd att klippa till buketter. Ju fler blommor du kniper av desto fler belönas du med, bra va! 

Fortsatt skön söndag:)
 
 

Hemma på landet...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
..men inte bofast:) Sommarhuset på landet är helt underbart även när hösten kommer, gillar tystnaden och dofterna omkring mig. Ett beställningsjobb till Hembakat med tema rotfrukter plåtas just i vår trädgård ,) Nu är det dax att fixa till signeringen på mina senaste tavlor, alltid lite nervöst om beställarna kommer att gilla dom. Jag lämnar aldrig ett konstverk som jag inte är 100% nöjd med, då får kunden snällt vänta tills tavlan är klar...

 

En tavla...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...i köket, på ett av mina tårtfat. Målar just nu på i min ateljé. Igår målades denna lilla tavla klar. Mycket kärlek i min ateljé. Många uppskattar mina tavlor och det känns fantastisk roligt. Jag jobbar på så fort jag bara kan på mina beställningar, men att måla tar sin lilla tid:)
 
 


RSS 2.0