Så var det måndag igen...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
Ny, men kort vecka och nya utmaningar! Tycker faktiskt det är lite härligt med måndagar... man får liksom chansen till en nystart. I väntan på värmen och gröna mjuka gräsmattor, som behövs till alla jobb som står på tur, ska det istället bakas och plåtas ett nytt kalas. Kul:)
 

En sväng till min...

postad av Monica Stengraff

 
 
 
 
 
 
 
..ateljé efter jobbet idag:) Plåtat marshmallowskalas med supersöta småtjejer i helt underbara klänningar från Livly... Som en perfekt kontrast till detta åkte jag direkt ut på landet till min ateljé. Så skönt att slänga lite färg på mina målardukar efter en dag med mycket omkring sig. En ny stor tavla blev klar idag, så himla nöjd :)
den kommer att hänga i mitt nya kök på landet. 

Dax för matplåtning...

postad av Monica Stengraff
 

 
 
 
 
...hemma hos mig i dag, kul. Ett beställningsjobb till en tidning ska plåtas. Bäst att få texten klar innan kvällen blir sen...Fick även ett trevligt telefonsamtal från en tidning som ville komma och plåta mig här hemma, roligt:) Mer om det längre fram...Spännande:)
 

Rekvisita...

postad av Monica Stengraff
 
 
I dag har jag påbörjat ett nytt bakprojekt, med frön. Supergoda, läckra och givetvis med känslan "måste baka" ...smaka kakor blir det :) Kanske ännu sötare och gulligare än vanligt! Älskar ny rekvisita, vill bara visa hur bedårande fint det blev i köket när jag hämtade min favoritblomma inför plåtningen om några veckor... 


Så trist...

postad av Monica Stengraff

 
...att endast kunna förflytta sig mellan sängen och soffan. Jag har inte tid att vara sjuk...vill bli frisk bums...strepsil och ipren är mina bästa kompisar just nu tillsammans med Garants örtte. Min affär kommer att vara stängd i morgon lördag 20 april.

Gott bröd...

postad av Monica Stengraff
 
 
En sund och god frukost har förmågan att ge kroppen energi för hela dagen:) Det här brödet är fullproppat med nyttiga frön, fibrer och näringsämnen från havre-, råg- och vete. Det har varit mitt frukostbröd tidigare men för tillfället dricker jag en nyttig smoothie till frukost. Så det har blivit lite av en kvällsfavorit istället, helst äter jag med min egna färskost med blåbär till en varm kopp te medan Molly mops myser i mitt knä. Tjejerna på gårdagens workshop fick baka just det här brödet smaksatt med banan...

Gott!

postad av Monica Stengraff
 
 
 
Nog för att jag tagit en kopp kaffe eller två ute tidigare i år, men i dag ser det ut att kunna bli väder till en skön vårfika ute på landet i eftermiddag. Härligt :) med hembakat givetvis...Ett jobb på just det temat gjorde Cicci och jag förra veckan...Tänker även plantera mina finfina blommor också...
Längtar efter att kunna använda mina nya träskor när jag fixar och donar ute, men det lär visst dröja. PS! Träskorna finns givetvis i min affär:)


Recept ...

postad av Monica Stengraff
 
 


 
 
 
 
 
...till söndagens work shop kreerar jag idag. Tema är nyttig frukost :) och supergott blir det. Ett gäng härliga tjejer ska  skapa i mitt kök, så roligt. Att få inspirera andra är så himla kul... Va mycket gott och nyttigt jag ska bjuda på, givetvis kommer detta att plåtas...


Onsdag...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
 
...va dagarna bara rinner i väg :) Matreportage och ett nytt recept på müsli har jag kreerat idag...
Gillar mina nya Rice prytlar, finns givetvis i min affär :)
 

Skön start på veckan...

postad av Monica Stengraff
 
 
 
Det våras för reportage på verandan på landet...jag blir så glad när solen strålar upp båda vardag och min älskade veranda:)

 
 

Happy Friday!

postad av Monica Stengraff
 
 
Vaknade så otroligt pigg idag, ut på min powerwalk och sedan en lång frukost med Molly mops innan det var dax att börja jobba. Fick en stor efterlängtad leverans från Rice med underbara saker till affären, love it! Bakade minimuffins med en vårig frosting till eftermiddagsfikat, bäst att fira att våren är på gång :) Givetvis finns bakformarna i min affär...
Affären är öppen i morgon lördag mellan 10-14. Välkommen!
 

Reportage...

postad av Monica Stengraff

 
 
 
 
 

 
Grönskande trädgård, värme och att kunna arbeta ute på dagarna utan mössa och vantar längtar jag efter... Inte långt kvar nu. Plåtande matreportage ute idag, tyvärr i skuggan, inte jättevarmt :)


Underbar...

postad av Monica Stengraff
 
Bästa mamma och pappa från Oslo på besök...
 
 
 
 
 
 Pappa gillar att ha något att göra...
 
 
Molly mops solar...
 
 
Min senaste beställning är klar...:)
 
Haft en underbar påskhelg med nära och kära!
God mat och dryck, soffmys, umgänge med familjen, trädgårdsplock utanför sommarhuset, tid i min ateljé etc. Kan inte bli mycket bättre än så:) men nu är det vardag igen och dax att börja kreera:) 

RSS 2.0